Πέμπτη 9 Μαΐου 2013



Τον Δεκέμβριο του 2012 οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική εγκαινίασαν με επιτυχία μία σειρά παρουσιάσεων δραματοποιημένων αφηγήσεων, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Με βάση σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, μουσικοθεατρικά παιχνίδια και ποικίλες ψυχοδραστηριότητες, οι παραμυθοιστορίες μας ψυγαγωγούν και προβληματίζουν τους μικρούς θεατές προωθώντας αξίες, όπως η σημασία της προσφοράς, η ομαδικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στο φυσικό περιβάλλον. Σήμερα, οι παραστάσεις μας συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με επιτυχία σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πολιτιστικά ιδρύματα και λέσχες ανάγνωσης σε όλη την Ελλάδα, χάρη στην ευρηματικότητα των συγγραφέων μας και το ταλέντο  των ανθρώπων που τις ενσαρκώνουν.    

Οι συνεργάτες μας:



Ο Γιώργος Αδαμαντιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διετέλεσε μέλος της θεατρικής ομάδας «ΘΕΣΠΙ» του Πανεπιστημίου, μεταξύ 2001-2004, όπου έλαβε μέρος σε 5 θεατρικές παραστάσεις σκηνοθετώντας τις δύο από αυτές: «Οι Εκτελεστές» 2003, «Ο επιθεωρητής έρχεται» 2003, «Η Δοκιμασία» 2003, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» 2002, “Harold and Mont” 2001. Το 2008 αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή «Δήλος» και κέρδισε την υποτροφία του Ι.Κ.Υ για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρώπη. Το 2010 έγινε κάτοχος του “Master of Arts” από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και απέκτησε 2 διπλώματα στη μεσαιωνική σπαθασκία. Από το 2004 και μετά ασχολήθηκε με τη συγγραφή και τη μετάφραση θεατρικών έργων και πρωταγωνίστησε στις θεατρικές παραστάσεις: “Vlad Dracula Αθήνα 2012-2013, “Ten Times Two, Αθήνα 2011-2012,  A Winters Tale” Λονδίνο 2011,“Measure for Measure” Λονδίνο 2010, “Brittanicus” Λονδίνο 2010, “The Tale of Antigone” Λονδίνο 2010, «Ματωμένος Γάμος» Αθήνα 2008, «Περλιμπλίν και Μπελίσα» Αθήνα 2008, «Βασίλισσα Ληρ» Αθήνα 2008, “Isadora” Αθήνα 2008, “Marlen Αθήνα 2005, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» Αθήνα 2005. Από το 2011 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Αγγλικής φιλολογίας στο Α.Π.Θ και ιδρυτής της εταιρίας πολιτιστικών εκδηλώσεων «Memento Mori».
 

Η Βένια Ανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη (2007-2010) και στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και μουσικού θεάτρου.
Πήρε μέρος στις παραστάσεις των αποφοίτων της σχολής της για το φοιτητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ, υπό την αιγίδα της Σχολής Καλών Τεχνών: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θοδ. Εσπίριτου, “
Presas” του Ιγνάθιο δελ Μοράλ, σε σκηνοθεσία Δ. Χατούπη, καθώς και στην παράσταση «Γιατι 'ναι ναι.!?...», βασισμένη στα έργα: Ματωμένος Γάμος και Περλιμπλίν και Μπελίσα, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Δ. Ήμελλου (ως βοηθός σκηνοθέτη). Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Το Θερμοκήπιο του Χάρολντ Πίντερ», σε σκηνοθεσία Λ. Βογιατζή (2011). Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις “Ten Times Two” του Ντέιβιντ Μπέλκε, σε σκηνοθεσία Δ. Λογοθέτη (2012) και «Φαίδρα και άλλοι λαβύρινθοι της Χιμένα Εσκαλάντε», σε σκηνοθεσία Esther Andre Gonzales (2012). Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "48h Film Project".
 
 
Η Γιώτα Ευσταθίου γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Αρμένη «Νέο Ελληνικό θέατρο» .Το 2006 εργάστηκε ως θεατρολόγος στην πειραματική σκηνή του Εθνικού θεάτρου, στο γραφείο του Στάθη Λιβαθινού .Την ίδια χρονιά παρουσίασε και απήγγειλε στις «Πολιτιστικές Δευτέρες» του Δήμου Βύρωνα . Από τον Οκτώβριο του 2009 διδάσκει μαθήματα θεάτρου στο θεατρικό εργαστήρι του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, για τις ανάγκες του οποίου έγραψε και το πρώτο της θεατρικό έργο με τίτλο «Έτσι ήρθαμε εδώ». Το 2012 έγραψε τα θεατρικά μονόπρακτα  «Μικρασιατικός γάμος» και «Μικρασιατικά Χριστούγεννα». Μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού παραδίδει και στο θεατρικό εργαστήρι   του μικρασιατικού συλλόγου «Ρίζες», στον δήμο Χαλανδρίου, από τον Δεκέμβρη του 2012.Είναι εξωτερικός συνεργάτης της Ακαδημίας των Πολιτών. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με την Κ.Ρουγγέρη, τη Μ.Ραζή, τον  Δ.Δεγαίτη , τη Λ.Δημητρακοπούλου. Γνωρίζει αγγλικά και έχει δίπλωμα από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές όπου εργάστηκε ως αεροσυνοδός. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων θεατρικών και παιδοψυχικών θεμάτων, καθώς επίσης  και σεμινάρια και μαθήματα φωνητικής, τραγουδιού και χορού  (παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί, λάτιν , τζαζ , σάλσα , ρούμπα , τσάτσατσα και τάνγκο). Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον Α.Μπαφαλούκα και τον Π.Ηλιακόπουλο . Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τη  Μ.Λάφη και τη Ρ.Εσκενάζι. Έχει δανείσει τη φωνή της στο παραμύθι «Φλώρα,ακολουθώντας τη μαγική πυξίδα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.
 
 
Η Αλεξάνδρα Κλάδη γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής, Σύνθεση και Film Scoring στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Ζει στην Αθήνα και ασχολείται κυρίως με την σύνθεση και τη διδασκαλία της μουσικής ενώ παράλληλα καταπιάνεται με διάφορα μουσικά όργανα. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2008 και το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της E.P. με τίτλο «Στη χώρα της Απέραντης Γιορτής». Το 2011 κάνει το ντεμπούτο της και στον χώρο των εκδόσεων και κυκλοφορεί το πρώτο της παιδικό μουσικό παραμύθι από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, με τίτλο: «Φλώρα: ακολουθώντας τη μαγική πυξίδα».
 

Ο Νικόλας Μαρμαράς είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γ. Αρμένη. Έχει παρακολουθήσει διάφορα εργαστήρια υποκριτικής από το 2001 έως και το 2007.  Έχει παρακολουθήσει και, μετέπειτα, διδάξει μαθήματα χορού (σύγχρονος, παραδοσιακοί, λάτιν, ευρωπαϊκοί, αργεντίνικο τάνγκο). Ασχολείται επαγγελματικά με τη σκηνοθεσία, την υποκριτική, τη θεατρική συγγραφή, το θεατρικό παιχνίδι και τις εμψυχώσεις σε διάφορες παιδικές εκδηλώσεις  από το 2008. Το καλοκαίρι  του 2012 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ για νέους θεατρικούς συγγραφείς «Interplay Europe 2012» στην Ισπανία, με το μιούζικαλ- κωμωδία σε ομοιοκατάληκτο ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο «Η Πεντάμορφη και… ο Κύκνος» το οποίο έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, διατηρώντας το μέτρο του, και μεταφράζεται στα πολωνικά. Έχει ενσαρκώσει αρκετές φορές τον Μικρό Πρίγκιπα στο θέατρο, έχει παίξει σε διάφορες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, καθώς και στη μεγάλου μήκους ελληνοαμερικάνικη παραγωγή «Χαμένοι στην Αρκαδία/ Arcadia Lost» του F. Papamichael. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει κόμικς!



Η Ευτέρπη Παπαευθυμίου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη (2003- 06), καθώς και στα ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων. Παράλληλα, έκανε σπουδές κλασικού και σύγχρονου χορού στο «Κέντρο μελέτης χορού Ισιδ. Ντάνκαν» και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και λυρικό τραγούδι με την Ελένη Λιώνα. Παράλληλα με την αρχιτεκτονική της δραστηριότητα υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος της χοροθεατρικής ομάδας «ΌΜΜΑ» της Άννας Μαχαιροπούλου, καθώς και της θεατρικής ομάδας «Θ όπως Θέατρο» του σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη. Έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ «devised theater» στο θέατρο του Νέου Κόσμου και στις Δοκιμές VII, στο θέατρο Αμόρε. Ζει στην Αθήνα και ασχολείται κυρίως με το θέατρο συμμετέχοντας τόσο σε παραστάσεις όσο και σε περφόρμανς, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους, διαφημιστικά σποτ, βίντεο κλιπς, και εκφωνήσεις για την τηλεόραση και το Μουσείο Μπενάκη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου